به گزارش مشرق، برنامه «+سلامت» که هر روز با محوریت سلامت اجتماعی از شبکه سلامت پخش میشود، در آخرین برنامه پاییزی خودش میزبان غلامرضا امینی، مدیرکل نظارت بر استاندارد حلال مواد غذایی و بهداشتی در گفتوگویی تلفنی بود. این گفتگو به سلامت روغنهای خوراکی اختصاص داشت که در بحث سلامت افراد جامعه بسیار مؤثر و قابل تأمل است.
گفتگو با این پرسش آغاز شد که با توجه به کاربرد، روغنهای سالاد، پخت و پز و روغن سرخ کردنی متفاوتند و با چه توجیهی هر سه این کاربردها در حال حاضر در قالب یک محصول ارائه میشوند؟ امینی در پاسخ به این سؤال گفت: روغنی تحت عنوان یک محصول با سه کاربرد مطرح شده که مورد تأیید سازمان ملی استاندارد نیست و تنها به منظور القای شبهه برای مصرفکننده و افزایش میزان فروش و مصرف گفته میشود.
سؤالی که برای بسیاری از منتقدان و رسانهایها ایجاد شده، این است که با توجه به عدم تأییدی که توسط شما عنوان شد، صداوسیما جهت هرگونه پخش آگهی بازرگانی و تبلیغ محصول با در نظر گرفتن مجوزهای لازم از جمله استاندارد سیب سلامت و... اجازه پخش را صادر میکند، این تناقض از کجاست و چگونه صداوسیما روغنی با سه کاربرد را تبلیغ میکند؟
امینی به این سؤال هم پاسخ داد: صداوسیما تذکرات لازم را در این خصوص گرفته و فقط روغنهایی با یک کاربرد این مجوز را دارند و اقدامات قانونی لازم در این مورد و برای واحدهای مربوطه صدا و سیما صورت گرفته است.
سؤال دیگری که در ادامه این گفتگو مطرح شد این بود که صدور همزمان برچسبهای لازم روی بستهبندی محصول با مجوزهای تولید که مراجع ذیصلاح نیز آن را تأیید میکنند، همراه است، پس چگونه این برچسبها هر سه کاربرد در یک محصول را قید میکنند؟
مدیر کل نظارت بر استاندارد در پاسخ به این سؤال گفت: این امر کاملاً تخلف است و برچسبها به صورت غیرقانونی عوض شده و تخلف محرز و تأیید سازمان روی برچسب دیگری بوده است.
باید دید تبلیغات تلویزیون که نابسامانیهای متعددی در آن دیده میشود از حیثِ خوراکیهای تبلیغی تا پررنگ کردن سلبریتیها و شبکههای خرید و فروش و اپلیکیشنهایی که تبلیغات آنها تا دلِ مسابقهها و ویژهبرنامههای تلویزیونی هم راه پیدا کرده است، با نظارت جدی سامان پیدا میکند یا کماکان باید شاهدِ این تخلفهای محرز و بازی با سلامت مخاطبان و آگهیهای روی اعصابِ تلویزیون و حضور بیرویه و مدیریت نشده اسپانسرها و سرمایهدارها در صداوسیما باشیم.